• Uniek om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit archief binnen 24 uur mogelijk!
  • Een origineel relatie geschenk bij een jubileum!

Beroemdste filmquote in ‘Gone with the Wind’

23 December 2014 Film, televisie en musical Reageer als eerste

Het is 75 jaar geleden dat de film ‘Gone with the Wind’ voor het eerst in de bioscoop verscheen. Vivien Leigh speelt de vrijgevochten Scarlett O’Hara en Clark Gable vertolkt de rol van de charmante, sluwe Rhet Butler. In ‘Gone with the wind’ wordt de beroemdste filmquote uitgesproken: ‘Frankly, my dear, I don’t give a damn’.Met deze bekende uitspraak maakt Rhet een einde aan zijn relatie met Scarlett. 

Beroemdste filmquote in ‘Gone with the Wind’

Bijna geen quote geweest

Volgens de zelfreguleringscode van Hollywood mocht de zin door het woord ‘damn’ niet worden uitgesproken. Dit blijkt uit een expositie ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van ‘Gone with the Wind’, volgens de Amerikaanse televisiezender CBS. Gezien het feit dat het woord ‘damn’ als een krachtterm in het gelijknamige boek is gebruikt, hoefden de regisseurs de zin niet uit de film te schrappen.

In de prijzen

De bijna vier uur durende film heeft niet alleen de beroemdste quote maar staat ook nog eens in ‘Guiness Book of World Recods’ als de film met de hoogste opbrengst ooit. In totaal bracht de film 5.362 miljard dollar op. Daarnaast heeft Hattie McDaniel, die de rol van Mammy vertolkt, als eerste Afro-Amerikaan een Oscar in ontvangst mogen nemen.

Jaarlijkse citatenpuzzel

Morgen staat in dagblad ‘Trouw’ de jaarlijkse citatenpuzzel. Zijn er het afgelopen jaar citaten uitgesproken, die u zijn bijgebleven? Of is er een quote uit het verleden, die veel indruk op u heeft gemaakt?


Bron afbeelding: www.wikipedia.com

Forum module is not installed