• Uniek om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit archief binnen 24 uur mogelijk!
  • Een origineel relatie geschenk bij een jubileum!

Wij genieten van onze vakantie tot 29 september!
Bestellingen kunt u wel plaatsen en worden in volgorde van ontvangst vanaf 30 september verstuurd.

Elvis Presley overleed 40 jaar geleden

16 August 2017 In memoriam Reageer als eerste

Elvis Presley overleed vandaag 40 jaar geleden op 42-jarige leeftijd. The King mag dan wel dood zijn, maar zijn muziek leeft voort. Ieder jaar op 16 augustus komen vele, vele fans bijeen op het landgoed Graceland om de popicoon te herdenken.

Elvis Presley overleed 40 jaar geleden

Elvis Presley

Elvis Aron Presley werd geboren op 8 januari 1935 in Tupelo, Mississippi. Zijn tweelingbroertje kwam dood op de wereld. Op 11-jarige leeftijd kreeg Elvis zijn eerste gitaar. Negen jaar later verscheen zijn eerste single That’s Allright.

The moves

De doorbraak van Elvis Presley was in 1956. In de Verenigde Staten kwam hij met de single Heartbreak Hotel binnen op 1. Naast de muziek werd ook kennisgemaakt met de sensuele heupbewegingen van Elvis. Met deze moves veroorzaakte hij nationale opschudding.

Naast zanger ook acteur

In 1956 maakte Elvis tevens zijn acteerdebuut in de film Love Me Tender. De meest succesvolle film is Viva Las Vegas. Deze film verscheen in 1964.

Elvis Presley is de best verkopende artiest allertijden. In totaal heeft The King 758 nummers opgenomen. Daarnaast is hij te zien in 31 films. Veertien keer is Presley genomineerd voor een Grammy. Hij heeft drie beelden in ontvangst mogen nemen.

Laatste concert

Op 26 juni 1977 geeft The King zijn laatste concert in Indianapolis. Twee maanden later wordt hij op 16 augustus 1977 dood in zijn huis aangetroffen. De doodsoorzaak blijft tot op de dag van vandaag nog altijd een mysterie.Afbeelding: Wikipedia.nl

Forum module is not installed