• Uniek om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit archief binnen 24 uur mogelijk!
  • Een origineel relatie geschenk bij een jubileum!

Vincent van Gogh: 125 jaar inspiratie

09 January 2015 Evenementen Reageer als eerste

Schilder Vincent van Gogh is na zijn dood een beroemd kunstenaar. Verkocht hij in zijn leven (1853-1890) slechts één schilderij, tegenwoordig is er een museum naar hem vernoemd, worden er wereldwijd tentoonstellingen gehouden, zijn er boeken aan hem gewijd, is er een televisieserie over zijn leven uitgezonden en komt er in het najaar een musical. 2015 staat geheel in het teken van Vincent Van Gogh, dit in verband met zijn 125ste sterfjaar. Het herdenkingsjaar heeft van ‘Stichting Van Gogh Europe als motto ‘125 jaar inspiratie’ gekregen.

Vincent van Gogh: 125 jaar inspiratie

Stichting Van Gogh Europe

De ‘Stichting Van Gogh Europe is een samenwerkingsverband tussen circa dertig instellingen. Aan de basis staan de instellingen: Van Gogh Museum, Kröller-Müller Museum, Van Gogh Brabant en Mons 2015 (Cultureel Hoofdstad van Europa). Vier landen, Nederland, België, Frankrijk en Engeland, hebben een internationaal programma samengesteld. In deze landen worden in diverse dorpen en steden, die van betekenis zijn voor het leven en werk van Vincent van Gogh, activiteiten georganiseerd.

‘De Aardappeleter’ en zelfportretten

In Nederland zal veel aandacht aan Brabant worden besteed, met name Zundert waar Van Gogh is geboren en Nuenen waar het schilderij ‘De Aardappeleter’ is geschilderd. Het Brabantse boerenleven was een grote inspiratiebron voor de schilder. De vele zelfportretten hebben een iconisch beeldmerk van Van Gogh gemaakt.

Thema ‘Vincent van Gogh’

Daarnaast zullen in het 125ste sterfjaar attractieparken, zoals ‘De Keukenhof’ en het lichtfestival ‘Glow’ in Eindhoven hebben dit jaar voor het thema ‘Vincent van Gogh. Op ‘Roodharigendag’ – 6 en 7 september – worden in de ‘Grote Kerk’ in Breda duizenden portretten van roodharigen samengevoegd tot één groot portret van Vincent van Gogh.

Op de website Holland.com vindt u het gehele programma.
Afbeelding: www.vincent-van-gogh-startpagina.nl

Forum module is not installed