• Uniek om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit archief binnen 24 uur mogelijk!
  • Een origineel relatie geschenk bij een jubileum!

Benieuwd naar uw datum?

Vul uw datum bovenaan deze pagina in om te zien
of deze titel beschikbaar is voor uw gewenste datum.

Algemeen Handelsblad

Het Algemeen Handelsblad is gedurende meer dan een eeuw een krant van liberale signatuur, die zijn lezers vooral vond onder de Amsterdamse ‘Bourgeoisie’, maar ook in de rest van Nederland veel gelezen werd.

  • Land van herkomst: Nederland
  • Beschikbare periode: 1831 - 1970

Uitgegeven te Amsterdam. Werd in 1828 opgericht door J.W. van den Biesen als tweemaal per week verschijnend blad. Het begint dagelijks te verschijnen op 1 oktober 1830 en draagt sinds 1831 de naam Algemeen Handelsblad 'Nieuwe Amsterdamsche Courant'.

Op 1 oktober 1970 werd het Algemeen Handelsblad samengevoegd met de Nieuwe Rotterdamse Courant (1844, Rotterdam) tot het NRC Handelsblad.

In 1828 als Amsterdamse krant opgericht met aanvankelijk vooral handelsmededelingen, gericht op de verbetering van de Nederlandse economische toestand. Later meer algemeen politiek opniniërend in progressief liberale geest.

Lees verder

Een greep uit één van onze archieven van Algemeen Handelsblad:

Deze lijst is slechts één van onze archieven, zoek bovenaan deze pagina op uw gewenste datum om alle beschikbare kranten te bekijken. Alle getoonde kranten zijn originele archiefstukken, u krijgt dus niet enkel de historische voorpagina van Algemeen Handelsblad maar de complete échte krant zoals die vroeger op de deurmat viel.