• Uniek om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit archief binnen 24 uur mogelijk!
  • Een origineel relatie geschenk bij een jubileum!

Benieuwd naar uw datum?

Vul uw datum bovenaan deze pagina in om te zien
of deze titel beschikbaar is voor uw gewenste datum.

Amsterdam

Amsterdam - Avec privilège de Nos Seigneurs les Etats de Hollande et de West-Frise (ook bekend als 'Gazette d'Amsterdam') verscheen vanaf 1691 tot en met 1796. De courant werd tweemaal per week, op dinsdag en vrijdag, in Amsterdam verspreid. 

  • Land van herkomst: Nederland
  • Beschikbare periode:
Amsterdam (ook bekend als 'Gazette d'Amsterdam' of Gazette d'Hollande' of 'Nouvelles d'Amsterdam') is een Franstalige courant die gedurende de Bataafse Republiek (1691-1796) periodiek op dinsdag en vrijdag in Amsterdam verscheen. De oprichter en hoofdredacteur van de courant was Jean Tronchin Du Brueil.

De courant was één van de belangrijkste Europese kranten. In tegenstelling tot veel omringende landen, zoals Frankrijk en Groot-Brittannië, bemoeide de Nederlandse staat zich weinig met de inhoud van de kranten. Nederland stond bekend om zijn pers- en geloofsvrijheid. Het was alleen niet toegestaan om (buitenlandse) regenten te beledigen en het ontkennen van de goddelijke drie-eenheid. 'Gazette d'Amsterdam' was daarom ook voor buitenlanders een bron van politieke informatie. 

Lees verder

Een greep uit één van onze archieven van Amsterdam:

Deze lijst is slechts één van onze archieven, zoek bovenaan deze pagina op uw gewenste datum om alle beschikbare kranten te bekijken. Alle getoonde kranten zijn originele archiefstukken, u krijgt dus niet enkel de historische voorpagina van Amsterdam maar de complete échte krant zoals die vroeger op de deurmat viel.

We hebben op dit moment helaas nog geen archief beschikbaar via onze website van dit merk.
Neem contact op met ons indien u op zoek bent naar een specifieke titel.