• Uniek om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit archief binnen 24 uur mogelijk!
  • Een origineel relatie geschenk bij een jubileum!

Benieuwd naar uw datum?

Vul uw datum bovenaan deze pagina in om te zien
of deze titel beschikbaar is voor uw gewenste datum.

Dagblad De Stem

Dagblad De Stem was een rooms-katholiek dagblad en verscheen dagelijks.  • Land van herkomst: Nederland
  • Beschikbare periode: 1963 - 1964
Dagblad De Stem was een rooms-katholiek regionaal Nederlands dagblad dat in Breda en omstreken werd verspreid. De Stem verscheen als opvolger van het rooms-katholieke 'Dagblad van Noord-Brabant'. De ondertitel luidde 'Voor God, Koningin en Vaderland'. Het dagblad was met name het werk van J.A.H.M van Schijndel. Hij was van half 1942 tot maart 1944 hoofdredacteur van het Dagblad van Noord-Brabant geweest.  

Na de bevrijding wilde Van Schijndel van De Stem een landelijk katholiek dagblad maken. Hij had al bedacht dat deze bij Neerlandia in Utrecht, Breda en Maastricht diende te worden gedrukt. Hiervoor kreeg hij steun van de Bredase bisschop P.W.A. Hopmans. Door de verschijning van het dagblad Veritas in Maastricht en de late bevrijding van Noord-Nederland kwam van de plannen Van Schijndel niets terecht. Dagblad De Stem verscheen vanaf 1 november slechts in Breda en omstreken, waar op precies dezelfde datum Trouw ook werd verspreid.

Lees verder

Een greep uit één van onze archieven van Dagblad De Stem:

Deze lijst is slechts één van onze archieven, zoek bovenaan deze pagina op uw gewenste datum om alle beschikbare kranten te bekijken. Alle getoonde kranten zijn originele archiefstukken, u krijgt dus niet enkel de historische voorpagina van Dagblad De Stem maar de complete échte krant zoals die vroeger op de deurmat viel.