• Uniek om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit archief binnen 24 uur mogelijk!
  • Een origineel relatie geschenk bij een jubileum!

Benieuwd naar uw datum?

Vul uw datum bovenaan deze pagina in om te zien
of deze titel beschikbaar is voor uw gewenste datum.

De Tijd

'De Tijd' was een rooms-katholiek krant dat in 1845 voor het eerst verscheen. Driemaal per week lag 'De Tijd' bij de abonnees op de deurmat. In 1959 ging de krant fuseren met 'De Maasbode'. Deze fusie heeft niet mogen baten. De krant ging in 1974 alsnog ten onder.

  • Land van herkomst: Nederland
  • Beschikbare periode: 1846 - 1974

Opgericht te Den Bosch door de priester Judocus Smits op 17 juni 1845. Het blad werd sinds 1 juli 1846 in Amsterdam uitgegeven en verscheen aanvankelijk enkele keren per week, vanaf 2 oktober 1849 dagelijks. De krant heeft een belangrijke rol gespeeld in de emancipatiebeweging van de katholieken in Nederland. Met instemming van het episcopaat bleef het blad gedurende de Tweede Wereldoorlog verschijnen. Beperkende maatregelen van de bezetter leidden ertoe dat het blad uiteindelijk nog slechts eens per week verscheen. In 1959 ging De Tijd een fusie aan met het in 1868 opgerichte dagblad De Maasbode.

In 1971 kon een actie van lezers en redactie de in verband met de moeilijke economische positie aangekondigde opheffing van het blad nog voorkomen. Per 31 augustus 1974 echter werd De Tijd/De Maasbode om genoemde reden als dagblad opgeheven. Het werd voortgezet als weekblad. - Vanaf 1 april 1959 samengegaan met de Maasbode

Lees verder