• Uniek om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit archief binnen 24 uur mogelijk!
  • Een origineel relatie geschenk bij een jubileum!

De Tijd van vrijdag 23-06-1972

'De Tijd' was een rooms-katholiek krant dat in 1845 voor het eerst verscheen. Driemaal per week lag 'De Tijd' bij de abonnees op de deurmat. In 1959 ging de krant fuseren met 'De Maasbode'. Deze fusie heeft niet mogen baten. De krant ging in 1974 alsnog ten onder.

Opgericht te Den Bosch door de priester Judocus Smits op 17 juni 1845. Het blad werd sinds 1 juli 1846 in Amsterdam uitgegeven en verscheen aanvankelijk enkele keren per week, vanaf 2 oktober 1849 dagelijks. De krant heeft een belangrijke rol gespeeld in de emancipatiebeweging van de katholieken in Nederland. Met instemming van het episcopaat bleef het blad gedurende de Tweede Wereldoorlog verschijnen. Beperkende maatregelen van de bezetter leidden ertoe dat het blad uiteindelijk nog slechts eens per week verscheen. In 1959 ging De Tijd een fusie aan met het in 1868 opgerichte dagblad De Maasbode.

In 1971 kon een actie van lezers en redactie de in verband met de moeilijke economische positie aangekondigde opheffing van het blad nog voorkomen. Per 31 augustus 1974 echter werd De Tijd/De Maasbode om genoemde reden als dagblad opgeheven. Het werd voortgezet als weekblad. - Vanaf 1 april 1959 samengegaan met de Maasbode

Lees verder

Frequentie:
Dagelijks
Land:
Nederland
Ondertitel:
dagblad voor Nederland

Laat uw krant vakkundig inlijsten

Maak de beleving compleet en laat uw krant inlijsten. Vakkundig uitgevoerd door een échte lijstenmaker. En de lijst zelf? Die is van professionele kwaliteit. U hebt keuze uit zes typen houten lijsten: van modern zilver tot klassiek bruin. Elke lijst wordt geleverd inclusief helder glas.

Blanke ongelakte lijst
Bruine lijst
Klassieke wortelnoten lijst
Matzwarte lijst
Moderne zilveren lijst
Vlakke zilveren lijst
(wat houdt dit in?)

Bestel uw krant

1. Afleveropties

vandaag besteld
morgen verzonden!

2. Geschenkverpakking

Uw krant wordt geleverd met een certificaat van echtheid ongeacht de gekozen verpakking.

Cellofaan verpakkking
Luxe bewaardoos speciaal<br/>voor de krant
Luxe archief- annex geschenkdoos, 480 mm lang 175 mm breed en 47mm hoog, Inclusief handschoenen van de archivaris!
Nederlands fabrikaat.<br/>
Incl. archivaris handschoenen.

3. Totaal

€ 54,95

In de winkelwagen kunt u tevens een gratis persoonlijke felicitatie toevoegen!