• Uniek om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit archief binnen 24 uur mogelijk!
  • Een origineel relatie geschenk bij een jubileum!

Benieuwd naar uw datum?

Vul uw datum bovenaan deze pagina in om te zien
of deze titel beschikbaar is voor uw gewenste datum.

Frankfurter Allgemeine Zeitung

De Frankfurter Allgemeine Zeitung, afgekort FAZ, is een in Frankfurt am Main verschijnend landelijk Duits dagblad

  • Land van herkomst: Duitsland
  • Beschikbare periode: 1955 - 1983

De Frankfurter Allgemeine Zeitung, afgekort FAZ, is een in Frankfurt am Main verschijnend landelijk Duits dagblad. De oplage bedraagt circa 400.000 exemplaren. Van de Duitse dagbladen heeft de FAZ het grootste bereik buiten Duitsland. Hoewel politiek onafhankelijk, wordt de FAZ over het algemeen een gematigd conservatief profiel toegedicht. - De FAZ wordt uitgegeven door een besloten vennootschap (GmbH), die voor het grootste deel eigendom is van de FAZIT-Stiftung.

De eerste uitgave van de FAZ verscheen op 1 november 1949. Enkele redacteuren werkten voorheen bij de in 1943 verboden Frankfurter Zeitung en de Allgemeine Zeitung in Mainz. De krant beschouwt zich als opvolger van de Frankfurter Zeitung.

Karakteristiek voor de sober vormgegeven Frankfurter Allgemeine was het ontbreken van foto's op de voorpagina. Sinds 5 oktober 2007 verschijnt de krant echter met een moderner gezicht. Zo bevat de voorpagina nu dagelijks een kleurenfoto.

Lees verder

Een greep uit één van onze archieven van Frankfurter Allgemeine Zeitung:

Deze lijst is slechts één van onze archieven, zoek bovenaan deze pagina op uw gewenste datum om alle beschikbare kranten te bekijken. Alle getoonde kranten zijn originele archiefstukken, u krijgt dus niet enkel de historische voorpagina van Frankfurter Allgemeine Zeitung maar de complete ├ęchte krant zoals die vroeger op de deurmat viel.