• Uniek om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit archief binnen 24 uur mogelijk!
  • Een origineel relatie geschenk bij een jubileum!

De collectie van het historisch archief gaat intern verhuizen en dat is een flinke klus. Voor u betekent dit dat betekent dat wij gesloten zijn van 13 juli t/m 7 augustus. Maar uw wachten is de moeite waard: na 10 augustus kunnen wij u met een historisch verbeterde snelheid en service van dienst zijn. Heel graag tot 10 augustus!

Benieuwd naar uw datum?

Vul uw datum bovenaan deze pagina in om te zien
of deze titel beschikbaar is voor uw gewenste datum.

Winschoter Courant

De 'Winschoter Courant' was door Jan Dirk van der Veen opgericht. De eerste editie verscheen in 1870 onder de naam 'Advertentieblad'. Dit blaadje werd met name in Winschoten, 't Oldambt en Westerwolde gelezen. Voordat het dagblad in 1873 als 'Winschoter Courant' werd uitgegeven, had de krant in 1871 en 1872 de naam 'De Kleine Courant'. Sinds 2002 draagt de krant de naam 'Dagblad van het Noorden'.


  • Land van herkomst: Nederland
  • Beschikbare periode: 1959 - 1985

Opgericht in 1873. Verschijnt aanvankelijk twee keer per week, vanaf 1885 drie keer per week en vanaf 1886 dagelijks. Vanaf 1 oktober 1908 weer drie keer per week en vanaf 1 februari 1946 weer dagelijks.

Tussen 1967 en 1973 verschijnt de krant met het kopblad ‘Oost-Groninger Dagblad: voor Veendam, Wildervank, Muntendam e.o.’. Vanaf 1973 met het kopblad 'De Noord-Ooster: Algemeen Nieuws- en Advertentieblad’. Op 29 augustus 1992 verschijnt de krant onder twee koppen: ‘Winschoter Courant’ en ‘Groninger Dagblad’. In 2002 overgegaan in Dagblad van het Noorden.

Lees verder

Een greep uit één van onze archieven van Winschoter Courant:

Deze lijst is slechts één van onze archieven, zoek bovenaan deze pagina op uw gewenste datum om alle beschikbare kranten te bekijken. Alle getoonde kranten zijn originele archiefstukken, u krijgt dus niet enkel de historische voorpagina van Winschoter Courant maar de complete échte krant zoals die vroeger op de deurmat viel.