• Uniek om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit archief binnen 24 uur mogelijk!
  • Een origineel relatie geschenk bij een jubileum!

Benieuwd naar uw datum?

Vul uw datum bovenaan deze pagina in om te zien
of deze titel beschikbaar is voor uw gewenste datum.

Het rijk der vrouw

'Weder een nieuw blad voor dames, zal menige lezeres zich verwonderd afvragen'. Met deze woorden werd in 1924 het eerste nummer van Het Rijk der Vrouw aangekondigd.

  • Land van herkomst: Nederland
  • Beschikbare periode: 1930 - 1949
Het weekblad haastte zich iedere scepsis weg te nemen door te melden dat het zich op een zo ruim mogelijk terrein zou gaan bewegen, 'en daartegenover den abonnementsprijs zoo laag te stellen, dat Het Rijk der Vrouw binnen ieders bereik ligt.' Niet alleen (zelfmaak)mode en 'vrouwelijke handwerken' (in dit nummer luchtige zomerjaponnetjes en 'aardige matrozenpakjes') maar ook woninginrichting, praktische informatie over huishouding en keuken, de 'belangen en rechten der vrouw, kortom alles wat wat maar eenigszins van belang kan zijn van onze lezeressen' zouden uitgebreid aan bod komen. Die brede opzet bleek in een grote behoefte te voorzien. Latere bladen als Libelle (1934) en Margriet (1938), net als Het Rijk der Vrouw gericht op de vrouw voor wie het gezinsleven centraal staat, volgen nog steeds de zelfde succesformule.

Lees verder

Een greep uit één van onze archieven van Het rijk der vrouw:

Deze lijst is slechts één van onze archieven, zoek bovenaan deze pagina op uw gewenste datum om alle beschikbare tijdschriften te bekijken. Alle getoonde tijdschriften zijn originele archiefstukken, u krijgt dus niet enkel de historische voorpagina van Het rijk der vrouw maar de complete ├ęchte tijdschrift zoals die vroeger op de deurmat viel.

We hebben op dit moment helaas nog geen archief beschikbaar via onze website van dit merk.
Neem contact op met ons indien u op zoek bent naar een specifieke titel.